Arjen helmiä

Arjen helmiä

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Asunnonetsimiskiertue

Yhdeksän muuttoa takana, mutta missä asumme nyt? Tämä on aihe, joka on herättänyt etenkin naapurustossa kiinnostusta, hämmennystä, pitkiä katseita ja mikä kummallisinta, jopa selän kääntämistä. Asumme nimittäin vanhempieni asunnossa kotikaupungissamme. Älkää säikähtäkö, tämä ei ole minkäänsortin kommuuni, elämme täällä kolmestaan mieheni ja tyttäreni kanssa. Olemme asuneet viidennen kerroksen huoneistossa nyt viime kesästä saakka, ja vuosi ilman pahvilaatikko- ja jätesäkkielämää on ollut meille onnea, suurta ihmettä. Ratkaisu on kuitenkin väliaikainen. 

Asunnon haussa vaatimuksia on paljon. Parkettilattia, maalatut seinät, ei eläimiä, ei homeita, ei kemikaaleja, ei päästöjä, ei sähkölämmitystä, ei liian kuivaa ilmaa... Jos yksikin osa-alue heittää hitusenkin, oireet räjähtävät kuin tulivuorenpurkaus. Vanhempieni asunnossa selviän arjesta, vaikka muutaman huoneen vaatekaapeissa onkin aineita, jotka eivät toimi yhteistyössä silmieni kanssa. Ilmanvaihto myös vaihtelee päivittäin koko talossa, kun viluiset naapurin mummot työntävät kutomansa villasukat ilmastointitötteröihin vetoa ehkäisemään. Mahdottomat mummukat.

Tällä hetkellä elämme tietynlaisessa välitilassa. Mietimme illat, mihin kaupunkiin lähtisimme ja miten välttäisimme jo kokemamme asunnonetsimiskiertueen. Onhan se hienoa käydä keikalla joka kaupunginosassa, mutta siitä huolimatta turnee ei nyt huvittaisi.  Yritänkin pitää päivittäin mielessäni eräästä kortista lukemani sanat "silloin kun kaikki on auki, kaikki on myös mahdollista". 

Jossain meille on varattu talo, josta teemme kodin. Jonka sisutamme kaunein värein ja jossa tuoksuu puhtaan valkoiselle. Se on koti, jossa silmät lepäävät ja hymyilevät.4 kommenttia:

 1. Tulin, luin ja itkin. Toivon että jossain on teille se pilvenvalkoinen oma koti.

  Ainu

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauniista ja koskettavasta kommentista!

  VastaaPoista
 3. Home on yks helvetti :( Meillä on asuttu reilu vuosi pois omasta talosta sen takia, paluuta ei ole. Loppukesästä aloin oirehtia tässä asumuksessa, muttei kukaan usko. Nyt pari kuukautta täällä on myös haissut pahalle. Yks kaappi haisee kamalalle, haju tarttuu puhtaisiin pyyhkeisiin.
  Marraskuussa mun näkö alkoi sumeta toisesta silmästä. Se punoittaa välillä ja on samea. Just kävin lääkärillä ja näin kuitenkin kaikki kirjaimet hyvin siitä taulusta. Silmä vaan tuntuu oudolle ja kosteuttavatkaan ei auta. Näkö parani kun sain kortisonia polveen, tai ei oikeastaa näkö vaan se turvotuksen tunne - tai sitten se johtui siitä kun olin pitkän päivän kotoa poissa. Erehdyin toissa päivänä imuroimaan ja pesemään lattiat - nyt olen ihan tukossa ja silmä sitäkin enemmän :(

  Missä odottaisi se koti, jossa voisi asua :(

  Toivottavasti te olette löytäneet sellaisen jo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kurja juttu! Onko teillä millaiset materiaalit nykyisessä asunnossa? Monesti homealtistuksen jälkeen saa herkästi oireita monista eri kemikaaleista ja itse esimerkiksi en siedä ollenkaan muovimattoja, laminaattilattioita, tiettyjä maaleja....Lista on todella pitkä. Ostimme vanhempieni kodin ja korjaamme nyt sitä tällaiselle erittäin herkistyneelle ihmiselle sopivaksi. Kirjoitan tässä kevään aikana paljon vinkkejä blogiini aiheesta. Kannattaa lukea! Tsemppiä paljon teille! <3

   Poista