Arjen helmiä

Arjen helmiä

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Omaisuus selkärepussa

Olemme muuttaneet viimeisen muutaman vuoden aikana yhdeksän kertaa. En haluaisi sanoa tuota lukua ääneen, mutta totuutta on vain katsottava silmästä silmään (sananmukaisesti). Tiaisenkatu, tikkamäentie, jokikatu, noljakankaari, kalevankatu, korpiselänkatu, lääsöntie.... Näitähän on. Voitte arvata, että olemme saaneet posteljoonien polkupyörien ketjut soimaan. Meillä on kokemusta joka vuodenajan muutoista. Kesähelteistä lumimyrskyyn ja uuden vuoden iltotulitusrakettien keskeltä vappuaattoon. Ensimmäisissä muutoissa tavaraa oli vielä paljon, kunnen selvisi yksi järkyttävä asia. Pommi kulkee mukana.

Tuo saatanan home oli tunkenut hometalossa asuessamme itiönsä meidän jokaiseen tavaraan. Jouduimme hävittämään kaiken. Vaatteet, kengät, kirjat, huonekalut, liinavaatteet, laukut, matot... Keräsimme pieneen laatikkoon kaikista rakkaimmat, muutamat tavarat ja laitoimme jälleen Tori.fi-sivustolle asunnonhakuilmoituksen. Julkaistu.

Omaisuutemme mahtui tuolloin selkäreppuun. "Tulipahan tehtyä pientä inventaariota", mieheni heitti. Silloin ei naurattanut, ei kumpaakaan. Oli jaksoja, kun nukuimme rähjääntyneillä patjoilla ja söimme lattialla pahvilautasilta munakasta. Luimme taskulampun kanssa opintotehtäviä eri asuntojen olohuoneiden lattialla ja teimme kaikki ruoat siinä yhdessä omistamassamme kattilassa. Ette arvaa sitä päivää, kun saimme ostettua uuden TV:n. Tai sängyn tai pyykinpesukoneen. Jokaisesta osasi olla kiitollinen.

Nyt tänä päivänä en ole katkera menetetyistä tavaroista. Olemme saaneet kerättyä hyvin välttämättömät huonekalut, vaatteet ja kodintavarat. Olemme konkreettisesti nähneet, ettei onni asu tavaroissa. Se asuu jossain aivan muualla.

Rakas isosisko
Kävelyllä

2 kommenttia:

  1. Ajattele, miten elämästä oppii uudelleen nauttimaan, kun on käynyt pohjalla. Sitä moni ei muista, kun elää tasapaksua elämää.

    VastaaPoista
  2. Tuo on aivan totta! Sitä osaa aivan eri tavalla olla kiitollinen pienistä, toisille itsestäänselvistä asioista.

    VastaaPoista