Arjen helmiä

Arjen helmiä

maanantai 31. elokuuta 2015

Myötä- ja vastoinkäymisissä

On vuoden 2014 elokuun puoliväli ja viileä kesäyö. Herään syöttämään kahdeksanviikkoista tytärtämme ja perhosia liitelee vatsanpohjassa. Tänään sanoisimme toisillemme tahdon ja lapsemme saisi erittäin pitkäksi venyneen veivauksen jälkeen ikioman nimen (täytimme vielä autossa papin luo ajaessa tyttäremme nimipapereita, hups).

Jouduimme tarkkaan miettimään, missä vietämme häitä edeltävän yön, jotta silmäni olisivat sellaisessa kunnossa, että ne kestäisivät piilolinssit, meikit ja hiuslakkojen käryt. Aikamme pohdittua päädyimme vanhempieni kesäpaikan hirsiseen rantasaunaan. Kuulostaa varmasti surkuhupaisalta, mutta ajattelimme, että ehkä paikassa on maalaisromanttisiakin piirteitä. Rakennus on viileä, puhdas ja ihanan raikas. 

Lähdin neljän jälkeen aamuyöllä tekemään viimehetken  ostoksia ABC:lle. En jätä asioita yleensä viimetinkaan, mutta vauva-arjessa on pakko joustaa periaatteistaan. Muistan vieläkin, kun ajoin meidän vanhalla autolla valtatietä pitkin. Olin yksin, musiikki soi kovalla ja auto kiiti pitkin asfalttia. Minulla oli hyvä olo ja tunne siitä, että päivästä tulee kaunis.

Hääkimppuni tärisi käsissä, kun odotimme isäni kanssa juhlamusiikin alkua. Tyttäremme kummi piti pientä aarrettamme sylissä ja heijasi häntä varmoin ottein. Lähdimme kävelemään kristallikruunujen verhoamaa käytävää ja kun näin puolisoni ja kaikki rakkaat ihmiset, liikutuin. Elämässä oli ollut jo siihen mennessä todella vaikeita vuosia ja hetkiä ja nyt oli vain tämä hetki, tunnelmallinen hetki.

Päivästä jäi ihanat muistot. Pikku neitimme kiersi sylistä toiseen ja nautti saamastaan hellyydestä. Kun yöllä istuimme hotellin vuoteen reunalla ja katsoimme häkkisängyssä tuhisevaa kultaamme, oli molemmilla sama tunne. Vaikka surua ja menetystä  (Omaisuus selkärepussa) oli ollut paljon, siitä huolimatta olemme pieni, rikas perhe.

                          "Yksi rakkaus parantaa sata surua." -Kiinalainen sananlasku


Kuvat: Mikko Laitinen (Toisniemi.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti