Arjen helmiä

Arjen helmiä

maanantai 3. elokuuta 2015

Pieni salaisuus

En ole kertonut teille aivan kaikkea. Jollain lailla häpeän näitä täysin omaa elämää viettäviä silmiäni, etten ole kehdannut paljastaa edes kaikille ystävilleni kehoni toista vaativaa mutkaa. Se löytyy keuhkoistani, noista hengitystä tuottavista, välttämättömistä generaattoreista. Se viisikirjaiminen sana, astma.

Tuo tulehduksellinen sairaus puhkesi neljä vuotta sitten homeasunnossa asumisen jälkeen. Olimme muuttaneet juuri tuosta paskaläävästä uuteen kotiin ja yhtäkkiä tapahtui jotain täysin odottamatonta. Jälleen räjähtivät ne tuskaiset simäkivut ja tulokaslajina nyt myös hengenahdistus. Ei mennyt kauan, kun puhalteluiden ja rasituskokeiden jälkeen sain diagnoosin, ja siitä päivästä lähtien olen piiputellut aamuin illoin noita savupilviä. Aina pikku pilvessä, vai miten se meni.

Muovikukkia astmaatikolle

Sinänsä astmassa ei ole mitään pahaa, mutta tämä minun silmä-keuhko-kombonaatio on hyvin mielenkiintoinen yhdistelmä. Välillä koen, että elimistöni on kuin pieni orkesteri. Silloin kuin soolovuorossa ovat silmät, keuhkot rauhoittuvat omaan hiljaiseen säestykseensä. Sitten kun keuhkot alkavat viedä läpi omaa oodiansa, painuu silmät tasaiseen taustahyrinään. Toisin sanoen tämän orkesterin hallinta vaatii kapellimestarilta erityistä taitoa, jotta koko sinfonia löytäisi yhteisen sävelen.

Mitä yritän sanoa, asunnon haussa on yksi valtava haaste lisää. Jos vihdoin löytyisi silmille suotuisat olosuhteet, tekee astma stopin ja taas päinvastoin. Onneksi minulta otetaan viikoittain kokeita, jotta pääsisimme lähemmäs sitä kaikista heikointa kohtaani (sipsien lisäksi), joka aiheuttaa tämän elimistöni epätyypillisen käyttäytymisen. Ehkä vielä jonain päivänä löytyy se avain kaikkeen. Avain, joka avaa ovet uuteen kotiin ja uuteen elämään.

 Ps. Parhaiten pääset seuraamaan blogiani, kun klikkaat "Tykkää"-painiketta, joka näkyy tuossa vasemmalla. Silloin saat facebookiin seinällesi aina tiedon uusista postauksistani.

6 kommenttia:

 1. Anna, kiitos kun linkkasit blogisi <3 seurailen sua facebookissa :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva, ett oot alkanu seurailla blogia :) Mä kans oon lukenu sun blogia, ihanan elämänmakuisia postauksia! <3

  VastaaPoista
 3. Mie toivon, että te löytäsitte oman ihanan asunnon jossa ei tarvitse oireilla, itse olen ollut vuoden onnellinen ilman oireilua, astma lääkitystä ja nenäsuihkeita, sie oot niin pahasti altistunut ja herkistynyt jo kaikelle. Voimia teille kaikille, <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos kauniista sanoista! <3 Ihana kuulla, että sinun ei ole tarvinnut käyttää enää lääkkeitä eikä suihkeita. Antaa aina toivoa tällaiset positiiviset tarinat :)

  VastaaPoista