Arjen helmiä

Arjen helmiä

lauantai 8. elokuuta 2015

Ystäväni laskettelulasit

Tämä aamu oli taas yksi niitä vitutusaamuja. Heräsin niin, että laskettelulasit olivat kääntynet poikittain naamalleni ja toinen reunoista painoi pahasti silmämunaa kasaan. Saatanan lasit ja saatanan muna. Tempaisin lasit pois ja suuntasimme neiti M:n kanssa potalle. Sekään ei onnistunut, kun pikku vekara oli päättänyt, että tänään käydään potalla vaipan kanssa. Lopulta annoinkin tytön istua tuolle kusiastialle vaippa pyllyssä, harjoittelua kai se sekin on.

Jotenkin laskettelulasit olivat myös luiskahtaneet yöllä sellaiseen asentoon, että aamulla päänsärky oli aivan jäätävä. Jokainen askel iski kirveellä molempiin ohimoihin. Parasta lääkettä heti aamusta siihen hermoja puristavaan jomotukseen oli ehdottomasti Muumihumppa ja Pikku Myyn haaveet. "...piskuisin Myy ja pistää kuin kyy." Todellakin.

Heräämme neiti aamuvirkun kanssa joka aamu viideltä. Oli arki tai pyhä, loma tai syntymäpäivä. Aina. Tyttäremme kuuluu myös siihen ryhmään, ettei mitään ole enää tehtävissä sen jälkeen, kun silmät on avattu uuteen päivään. Se on menoa. Humppaa ja keppihevosia, kaatuneita piimälaseja ja Herra Hakkaraisen pastilleja. Välillä vitutusta, mutta sitten kuitenkin juuri sitä arkista, tapahtumarikasta elämää.

Pitää toivoa, että lasit pysyvät ensi yönä suunnilleen oikein päin päässä ja huomenaamuna voisin nousta uuteen päivään ruusunpunaiset linssit silmilläni. En olisi ikinä uskonut, että pystyn tähän, mutta tässä minä unilasieni kanssa. Hyvää yötä!


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti nukut ensi yönä paremmin ♡ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yö meni onneksi hyvin! Lasit pysy päässä ja pikku neitikään ei pyöriskelly :)

      Poista