Arjen helmiä

Arjen helmiä

tiistai 15. joulukuuta 2015

Voihan lapsus!

Viime viikko oli melkoisen tapahtumarikas ja kommellusten täyteinen viikko. Kaikki alkoi heti maanantaina, kun tyttärellämme oli puolitoistavuotisneuvola ja tapasimme ensi kertaa uuden terveydenhoitajamme. Keskustelimme tytön kehityksestä, hän teki perusmittaukset ja käynnin lopussa oli influenssarokotusten pistämisen vuoro. Sitten tapahtui se nolo osuus. Kun piikki alkoi tulla käsivarttani kohti, silmissäni alkoi vilkkua rakeinen ja keltainen filminauha ja tunsin, kuinka alan pyörtyä kuukahtaa neuvolan pehmoiselle penkille. Parasta tässä oli se, että olin juuri maininnut itsekin olevani terveydenhoitaja. Vaikka olen pistänyt satoja, satoja piikkejä, niin silti potilaan roolissa oleminen voi tehdä tepposensa. Huh!

Keskiviikkona puolestaan kävin yliopistollisen sairaalan kuntoutuspoliklinikan yksikössä, jossa pohdittiin työasioitani. Tunnin keskustelun jälkeen lääkäri pyysi minua riisuutumaan, jotta hän voisi tutkia niveleni ja ryhtini. Aloin vetää päällishousuja pois ja sitten päähäni pätkähti aamukiireessä tekemäni pikaratkaisu. Kaikki alushousuni nimittäin olivat litimärkinä kuivumassa saunalla ja ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin vetäistä mieheni  bokserit jalkaan munapusseineen päivineen. Siinä sitten seisoin lääkärin edessä värikkäät pikkubokserit jalassa. Voin sanoa, että lääkäriltäkin pokka petti ja oma naamani helotti joulunpunaisena loppukäynnin ajan. Siskoni lupasi jo, että joululahjapaketista saattaa löytyä jotain alusvaatteisiin liittyvää. Ja tässähän ei ole kyse minkäänsortin naljailusta.

Neiti vähäuninen keksi myös jekkuja muutamana yönä, kun päätti puoli kolmelta alkaa heräilemään uuteen päivään. Se tunne on hyvin ristiriitainen, kun aamun pikkutunneilla vieressä lauletaan hentoisella äänellä i-ha-haa:ta ja välillä kömmitään äitin selkään ratsastamaan. On meillä joskus vielä kertomista tyttärellemme näistä monivivahteisista öistä! Onneksi Nukkumatti on kuitenkin vieraillut meillä yhä useammin ja useammin ja olemme päässeet nauttimaan niistä ihan tavallisen rauhallisistakin öistä.

Saa nähdä, millaisia kommelluksia tämä viikko tuo tullessaan. Aurinkoista viikkoa jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti