Arjen helmiä

Arjen helmiä

lauantai 9. tammikuuta 2016

Unelmia ja kipukoukkuja

Moni kysyy minulta, miltä se kipu oikein tuntuu? Tottuuko kipuun?

Se tunne on kuin sarveiskalvojen päällä olisi kasa rouheaa ja säröistä soraa. Se on jatkuvaa kovaa poltetta, kihelmöintiä ja viiltoja. Piinaavaa lieskojen lyöntiä. Päivät vaihtelevat hyvin paljon riippuen, missä käyn. Jos käyn kaupoilla, tiedän, että päivästä tulee hankala kirkkaiden valojen ja pöhisevien ilmanvaihtojen vuoksi. Jos astelen paikkoihin, jossa on muovimatto tai laminaatti, tunnen sen heti silmieni pinnalla, sillä viimeisetkin kyyneleet haihtuvat sekunneissa. Myös sisäilman kosteuspitoisuuden voin sanoa välittömästi. Olenkin vitsaillut, että voisin täysin kertoa silmät kiinni, mikä materiaali lattiassa on, mikä ilmanvaihto talosta löytyy ja mikä on sen hetkinen ilmankosteus. Olen tällainen kävelevä ilmankosteusmittari.

Tietynasteiseen kipuun tottuu. Lääkärit ovat hämillään, kun sanon, että minulla on tänään erityisen hyvä silmäpäivä, vaikka silmäni olisivat todella ärtyneet ja rutikuivat. Olen tottunut tiukkaan kipuun, joten pienikin helpotus ja vähempi kiristys tuntuu hyvälle. En myöskään ajattele kipua joka hetki, vaikka välillä se onkin mahdotonta. Kipu on osa minua, mutta en halua antaa sen estää minua nauttimasta elämästä. En aio antaa kivun nujertaa minua. Aion silti kurkottaa kohti unelmiani ja elää täysillä, vaikka se vaatii paljon työtä ja ratkaisuja, joita en ollut ennalta ajatellut. Koskaan ei pidä luopua unelmistaan! 


6 kommenttia:

 1. En voi edes kuvitella sitä kipua, mitä tunnet joka päivä. Se on varmasti ihan kamalaa. Onneksi elämässä voi olla paljon hyviäkin asioita, joiden takia jaksaa hymyillä. :) Vastasinkin sun kommenttiin, mutta laitan nyt vielä tähän, että s-posti ei oo tullu perille. Laita uudelleen osoitteeseen talojameri@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on paljon tutkimuksia tulossa, niin pitää toivoa, että jostain löytyisi apu! Ja tosiaan paljon on asioita, jotka tekee elämästä hyvää :) Minäpä laitan viestin uudelleen!

   Poista
 2. Voih tsemppiä sinne.♥ En voi edes kuvitella sitä kipua jota koet.

  VastaaPoista
 3. Olet sitkeä! Ja sitkeys palkittakoon ennemmin tai myöhemmin <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et uskokaan, kuinka paljon tämä kommentti lämmitti mieltä! Kiitos! <3

   Poista