Arjen helmiä

Arjen helmiä

maanantai 29. helmikuuta 2016

Kosinta

Sinä päivänä olimme Kajaanissa katsomassa mieheni sotilasvalaa, joka oli näyttävä tilaisuus. Aurinko porotti kuumasti niskaan ja sotilasmusiikki loi vahvan tunnelman. Armeijan munkit piirsivät sokerilla kauniit kaaret huuliin. Ne maistuivat erityisen hyville. Tilaisuuden päätyttyä istuimme autossa ihan lähekkäin, emme olleet nähneet viikkoihin. Ikävä oli valtava. 

Päätimme lähteä päivän päätteeksi vielä iltakävelylle läheiselle rannalle. Aurinko leikitteli säteillään saaden järven pintaan kauniin kimalluksen aikaan. Jatkoimme kävelyä vanhalle puusillalle, johon mieheni innoittamana raapustimme meidän nimikirjaimet. Halasimme sillalla pitkään.


Palatessamme kotiin, annoimme pikkupaketit toisille vuosipäivän kunniaksi. Olimme tuolloin kahdeksantoista ja seurustelleet kaksi vuotta. "Kuule, ollaanko peikkoja? Solmitaanko hännät yhteen niin, ettei meitä enää voi mikään erottaa."Nuo sanat kirjoitin miehelleni antamaani korttiin. Ajatelma oli minusta leikkisä, ehkä lapsenomainenkin, mutta sisälsi syvällisen ajatuksen. Ilta verhoili asunnon, kun mieheni tuli aivan lähelle ja kuiskasi korvaani "Mennäänkö rakas kihloihin?". 


Päivälleen neljä vuotta kihloihin menon jälkeen menimme naimisiin ja kuten olenkin blogissani useampaan kertaan maininnut, päivä oli meille erityisen merkityksellinen ja tärkeä. Kaiken sen ongelman ja väsymyksen keskellä oli päivä, jolloin rakkaat ihmiset olivat ympärillä ja saimme viettää ihanaa aikaa yhdessä. En unohda häitämme koskaan. Ne muistot ovat piirtyneet sydämeeni. Ikuisesti.


Kuva: Mikko Laitinen

7 kommenttia:

 1. Oot kyllä tosi kaunis! <3 ja ihanasti kirjoitit tuosta valapäivästä. Minä ja miehenikin mentiin miehen sotilasvalapäivänä kihloihin vuonna 2010. Sen päivän muistan aina! Se oli niin kaunis auringonlaskuineen merenrannassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, teillä on ollut ihana kihlajaispäivä! <3 Ne on niin mieleenpainuvia hetkiä!

   Poista
 2. Oot kyllä tosi kaunis! <3 ja ihanasti kirjoitit tuosta valapäivästä. Minä ja miehenikin mentiin miehen sotilasvalapäivänä kihloihin vuonna 2010. Sen päivän muistan aina! Se oli niin kaunis auringonlaskuineen merenrannassa.

  VastaaPoista
 3. VOi miten kauniisti kirjoitit...itku pääsi! <3 Olet niin valtavan kaunis ja herkkä tuossa kuvassa! Ihana teksti!! <3

  VastaaPoista