Arjen helmiä

Arjen helmiä

maanantai 22. helmikuuta 2016

Silmäniskuja

"Olemme ajatelleet, että kokeiltaisiin sinulle uudenlaisia kyyneltieimplantteja silmien hoitoon. Voisimme aloittaa toimenpiteen heti." Vajaa kolme viikkoa sitten tällaiset uudenlaiset implantit asetettiin Kysissä kyynelkanaviini ja noista kahdesta pikkutulpasta alkoi todellinen syöksy- ja kipukierre. Pian operaation jälkeen sain voimakkaan allergisen reaktion ja silmien polttelu ja kuivuus räjähtivät käsiin. Normaalin viidentoista kostutustipan sijaan jouduin käyttämään kolmekymmentä pipettiä päivässä ja lisäksi vielä säännöllisesti antibioottitippoja. Vasemman silmän implantti päätti vielä lähteä liikenteeseen ja hankasi kurjasti silmämunan pintaa aiheuttaen sähäköitä, lieskamaisia iskuja. Oli selvää, että tulpat olisi saatava ulos keinolla millä hyvänsä, mutta koska silmät olivat niin tulehtuneet ja turvonneet lääkärit eivät uskaltaneet lähteä irroittelemaan niitä, joten sain vielä lisää antibiootteja niin suoraan silmiin kuin sisäisestikin. 

Kukaan ei usko, kuinka paljon odotin viime torstaita, kun lääkäri puudutti silmät (kunpa tuota ainetta saisi kotiinkin!) ja alkoi työntää pitkällä neulalla tulppia ensin pidemmälle kyynelkanavaan ja sieltä jatkoi niiden liikuttamista aina kyynelpussiin saakka. Lääkäri lupasi, että toimenpide ei ole kivuton ja hän kyllä myös piti lupauksensa, mutta vannotin, että kestän. Tulpat eivät irronneet odotetusti (neula oli välillä nenäluussakin) ja silmiäni jouduttiin rajusti ronkkimaan. Olin kuitenkin niin iloinen, kun tulpat saatiin lopulta irti, että huomasin hyppeleväni Kysin pihalla kevätauringon väläytellessä ensimmäisiä, lämpöisiä säteitään. 


On selvää, että kipu ei jäänyt sairaalaan, sillä silmät ovat kauttaaltaan ärsyyntyneet kaikesta tapahtuneesta. Onneksi jääkaapissa on kuitenkin tukeva tippa-arsenaali, joten täältä noustaan vielä; hitaasti, mutta sitäkin suuremmalla sisulla! Ihanaa viikkoa kaikille!


14 kommenttia:

 1. Voi itku! Ja harmi että tulppaus aiheutti vielä tuonkin..

  Ainu

  VastaaPoista
 2. Ei apua. Aivan kipeetä ottaa kun lukeekin :'( Paljon voimia ja tsemppiä <3 <3

  VastaaPoista
 3. Sisukas olet ja hyvä niin! Pidä pintasi, toivon että kaikkki muuttuu vielä iloksi :)

  VastaaPoista
 4. Hui miten kipeältä kuulostaa! Voimia sulle tuleviin päiviin!

  VastaaPoista
 5. Onko ruokavaliosta ollut mitään apua? Entäs ne tyrnikapselit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kirjoittelen noista aiheista lähiaikoina! Nyt tosiaan tämä tulehduskierre vienyt tosi paljon voimia ja vaikea täysin sanoa, mikä on tehnyt silmille hyvää ja millä ei ole ollut niin vaikutusta. Mutta kirjoitusta on luvassa :)

   Poista
 6. Hurjalta kuulostaa! Toivottavasti voit jo paremmin?
  Tosi kurjaa, että silmäsi reagoivat tulppiin noin. En ole koskaan kuullut yhtä voimakkaasta reaktiosta.
  Paljon voimia ja jaksamista sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reaktio oli kyllä todella, todella voimakas! Nyt on ollut jo parempana, onneksi! :)

   Poista