Arjen helmiä

Arjen helmiä

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kypsä remontti

En ole ihmisenä valittaja, mutta haluan tämän blogin kautta lisätä tietoisuutta, kuinka vahvasti pieleen voi muutaman neliön remontti mennä. Haluan muistuttaa jokaista remonttiin ryhtyvää tai sen sisälle joutuvaa, että olkaa tarkkoja, kyseenalaistakaa, perehtykää ja olkaa mahdollisimman paljon paikan päällä läsnä. Muutamaan neliöönkin voi saada paljon tuhoa aikaan, hetkessä.

Olemme yrittäneet muuttaa asuntoomme kahdesti ja kuinka ollakaan ensimmäisellä kerralla eteiseen astuessani sain aivan tuhottomat oireet. Ei ollut mitään mahdollisutta jäädä asuntoon vuorokautta pidemmäksi aikaa. Syy selvisikin hyvin nopeasti, sillä vesi oli valunut vessasta eteisen puolelle parketin alle ja kivunnut siitä vielä eteisen seinään. Oli selvää, ettei kosteutta voitu jättää, joten tila jouduttiin uudelleen eristämään, alipaineistamaan ja jyrsijät laitettiin laulamaan. Mökkielämämme jatkui siis vielä muutaman viikon ajan. Kun sitten yritimme toistamiseen tehdä kotiinpaluuta, oireiluni oli vielä jäätävämpää, oikeasti mahdotonta. Myös tyttärellämme oli vaikeuksia olla. Olin niin järkyttynyt ja pettynyt tilanteesta, että kyyneleet alkoivat valua pitkin poskia. Miksi? Taas. 


Onneksi pian paikalle pääsi omakustanteisesti käyttämämme erityisasiantuntija, joka heti eteiseen astuttuaan ymmärsi, mistä oli kyse. Rakennusmies ei ollut poistanut kuin pienen osan mikrobeista eteisen seinästä ja lyönyt päälle märän tasoitteen. Voilá, miten muheva paketti. Ensiavuksi peitimme vaurioalueen paksuilla muoveilla rauhoittamaan oloa ja nyt odotamme, että toinen rakennusmies tulee korjaamaan tuon paskanakin. Samalla kävimme muutamia asunnon epäkohtia myös läpi asiantuntijan kanssa, jotka aiomme itse lähiaikoina korjata. Niistä lisää myöhemmin.

Mieheni kysyi yksi päivä, onko remontissamme mennyt yksikään asia alkuperäisen suunnitelman mukaan? Ei. Jopa suihkukaappi oli haljennut kuljetuksessa,hana vuosi, liike tilasi väärät kaakelit ja maalit, alkuperäinen kuivatus epäonnistui, vessa jouduttiin tekemään kahdesti... Lista on kertakaikkisen loputon. Jos tuosta tilasta joskus vielä kalua syntyy, niin voin luvata, että tässä asunnossa tullaan näkemään sellaiset tupaantulijaiset, jotka muistetaan vielä pitkään. Sen päivän tullessa halkean onnesta, ilosta, helpotuksesta, onnistumisesta ja rakkaudesta. Nyt kaikki toivo peliin, että tästä tehdään meille koti! Oireeton, onnellinen koti.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Voi kurjuus. Toivotaan nyt että remontti sujuu loppuun paremmalla onnella. :)
  Mukavaa viikonloppua myös sinne.

  VastaaPoista
 2. Ihan uskomatonta. Tai no, ei uskomatonta kun katsoo rakennusalan moraalia nykypäivänä, mutta äärimmäisen surullista. Paljon tsemppiä! Täytyy vaan yrittää luottaa siihen, että jossain vaiheessa hyvä tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kyllä hämmentävää, miten "hällä välilä"-asenteella toimitaan! Jotenkin tosi uskomatonta. Kiitos tsempeistä! :) Perjantaina alkaa remppahommat. Katsotaan, mitä syntyy!

   Poista